TUTKIMUS EPILEPSIAPOTILAILLE JA HEIDÄN LÄHEISILLEEN

image_pdfimage_print

Arvoisa epilepsiaa sairastava henkilö ja hänen läheisensä!

 

Epilepsia on usein merkittävästi ja pitkäaikaisesti terveyttä heikentävä sairaus. Epilepsiaa sairastavien tai heidän läheistensä näkemyksistä sairaudesta ja sen hoidosta sekä sairauden vaikutuksista elämän eri alueilla on vähän tietoa.

 

Yliopiston Apteekki toteuttaa ESiOR Oy:n ja UCB Pharma Oy Finlandin kanssa tutkimuksen, jonka tavoitteena on selvittää epilepsiaa sairastavien potilaiden ja heidän läheistensä kokemuksia epilepsian hoidosta ja vaikutuksista potilaan jokapäiväiseen elämään. Tutkimustulosten perusteella tehdään tieteellinen julkaisu.

 

Tämä viesti on lähetetty Yliopiston Apteekin asiakkaille, jotka vuoden 2017 aikana tai jälkeen ovat ostaneet epilepsialääkettä Yliopiston Apteekista Kelan erityiskorvauskoodilla 111, 181, 182 tai 183.

 

Jos olet tähän ryhmään kuuluva potilas, sinulla on diagnosoitu epilepsia ja epilepsiaan liittyvä lääkärikäynti viimeisimmän kahden vuoden aikana, ja olet vähintään 18-vuotias, toivomme sinun vastaavan kyselyyn alla olevasta linkistä. Toivomme, että myös yksi läheisesi vastaisi omaan kyselyynsä. Sitä varten heille on alla oma vastauslinkki. Pyydämme sinua ystävällisesti lähettämään mahdollisuuksien mukaan vastauslinkin hänelle. Viimeinen vastauspäivä on 31.5.2020.

 

Pääset vastaamaan tutkimukseen nettiosoitteesta:


Epilepsiapotilaita on jo aiemmin kutsuttu tähän tutkimukseen marraskuussa 2019 – tammikuussa 2020 Yliopiston Apteekin ja Itä-Suomen yliopiston apteekin toimipisteissä. Älä vastaa kyselyyn toistamiseen, jos olet vastannut siihen jo aikaisemmin.

 

Kiitos yhteistyöstä ja panoksestasi tutkimukseen!

 

Lisätietoa:

Tutkimuksen toteutus Yliopiston Apteekissa: Kari Linden, tutkimuspäällikkö, sähköposti: , puh: 09-5420 4513.

Tutkimuksesta (tutkimuksen yhteyspiste): ESiOR Oy, Erkki Soini, sähköposti: , puh: 0400-533 971.